Kakao bliver i dag dyrket flere steder i verden, hvor klimaet tillader det, men stammer fra Sydamerika. Mens man i dag snakker om hvor globalt verden fungerer på tværs af landegrænser, eksisterede der blandt sydamerikanske indianerstammer en helt særlig infrastruktur og kultur, hvor kakaoplanten og dens bønner var langt mere værd en guld.

Både aztekerne og mayaindianere mente, at frugten og bønnerne havde særlige kræfter, og lavede blandt andet drikke af dem. Imens ville det i datiden være uklogt at bruge alle frugtens bønner, de gavnede nemlig ikke alene ganen og maven, de blev også blev brugt som møntfod. Kakaobønnen var i sig selv så dyrebar, at selve indtagelsen af den kun var forbeholdt de meget højtstående, krigere, præster og høvdinge – mens bønder og lignende brugte dem som betalingsmiddel eller ofringsgaver til deres guder.

Der har altid været mystik og myter forbundet med kakaobønnen, hvilke skjulte kræfter den skulle indeholde, og hvordan den kan få folk til at reagere, hvorfor den gennem tiden også har været meget dyrebar. Mayaerne var overbevidst om, at kakaoplanten var en arv fra en af deres højtstående guder, Quetzalcoatl. En gud som havde forladt dem, men altså efterlod en frodig plante med magiske kræfter.

Når det blev fortalt at kakaobønnen var magisk og helbredende, er det ikke så svært at forestille sig at den var i høj kurs.

Kunne du lide denne artikel? Med Kardinal Chokolades nyhedsbrev holder vi dig løbende opdateret med forskellige artikler, tilbud og chokoladeinspiration. Hos Kardinal Chokolade har vi over hundrede originale chokoladeprodukter – de mest populære finder du her på siden, men er du på udkig efter noget særligt, kan du altid kontakte os på mail, telefon og naturligvis i vores butik.