God chokolade bør selvfølgelig spises hele året rundt, det kan dog være lidt af en udfordring, hvordan chokoladen opbevares i sommerhalvåret med høje temperaturer og luftfugtighed.

  1. Chokolade skal altid opbevares tørt og køligt.
  2. Den bedste temperatur er 15 til 18 grader.
  3. Brug aldrig KØLESKAB.
  4. Brug den rigtige emballage
  5. Spis chokoladen mens den er frisk.

Chokoladen holder sig bedst i den æske den er leveret i. Man kan dog med fordel komme en plasticpose omkring, dette gælder særligt hvis man ønsker at opbevare chokolade i kælderen.

Hvis man ikke har de  ønskede 15 – 18 grader, så find et sted hvor der er køligst, et skab i soveværelset eller bunden af et køkkenskab (dog et skab uden mel og gryn, da der kan være møl).

Hvis man ikke har andre muligheder end et køleskab skal man tage følgende forholdsregler:
Det er meget vigtigt at chokoladen opbevares i en lufttæt beholder, som holder fugt og lugt ude. Der er intet bedre end chokolade der smager af sønderjysk spegepølse og fugt vil gøre chokoladen mat og stribet samt give den en ru overflade.

Vores chokolader har ikke ubegrænset holdbarhed  og  bør nydes mens de er frisklavet. Hvis chokoladen er blevet hvid, grå eller stribet, betyder det nødvendigvis ikke at den er blevet for gammel, men blot har været opbevaret forkert, og bør derfor stadig kunne nydes.

Vejledende holdbarhed af chokolade:

Dessertchokolade    3 mdr.
Petit four chokolade    3 mdr.
Stænger/tærter    3 mdr.
Frøer/snegle        3 mdr.
Flødeboller         2 uger
Mandelhorn        3 dage  (kan fryses og holder derved 6 mdr).
Rå marcipan         6 uger
Blød nougat        6 mdr.
Råchokolade         12 mdr.