Indkøbsliste:
- 1 bakke friske jordbær.
- 150 gram mørk chokolade.
- Bagepapir.
- Evt. pynt: kokos, chokoladespåner, sukkerkrymmel, ristet mandelflager.
- Tandstikker

Opskrift på sommerjordbær med chokolade dyp
Søde danske jordbær med chokolade er et sikkert hit til en sommerfesten eller feriehygge sammen med børnene.
Det er vigtigt, at jordbærerne er friske, og må på ingen måde være bløde.
Rens og skyld jordbærerne og tør dem i køkkenrulle, det er vigtigt at de er helt tørre når de skal overtrækkes. Det er også vigtigt at stilken bliver på, da den bruges som håndtag.
Smelt chokoladen i en lille skål og dyp jordbærerne halvt med chokolade og evt. pynt.
Sættes på bagepapir indtil de er tørre.
Hvis man ønsker helt blank chokolade skal chokoladen tempereres (se på nettet).
Dypper man jordbær sammen med børn, kan det være en fordel at sætte jordbærret på en tandstik, det gør arbejdet lettere.

Gode råd:
Sæt aldrig de dyppede jordbær i køleskabet natten over, DE SKAL laves og spises samme dag (de bliver bløde og smattede).
Brug en god mørk chokolade. Vi anbefaler vores Ghana 70%, men hvid og mælkechokolade, hvis der også er børn.
Brug hellere lidt mere chokolade end beregnet, det gør arbejdet lettere. Evt overskydende chokolade kan bruges til f.eks. chokoladesovs til en isdessert sammen med de dyppede jordbær.